FvdM 2021

FOTO VAN DE MAAND 2021

december 2021

De foto’s van Han Brinkman hebben vaak een diepere betekenis en kunnen soms op meer manieren worden uitgelegd. Voor zijn foto van de maand december gebruikt hij daarom – in tegenstelling tot zijn voorgangers – weinig woorden. Of eigenlijk maar twee. “Meer tekst heb ik niet bij deze foto”, schrijft hij ter verontschuldiging. Wie goed kijkt en leest weet wat hij er mee bedoelt. De twee woorden zijn: “Stilte, onbestemd”.

november 2021

De foto van de maand november komt van Jaap van der Linden. Hij zegt hierover: “Binnenkort word ik 70. Op deze leeftijd kijk je regelmatig terug en af en toe naar de toekomst. Vorig jaar werd me gevraagd foto’s te maken voor een tentoonstelling met het thema Eenzaamheid. Ik heb deze man gefotografeerd. 
Het bedrieglijke van fotografie kan zijn dat het beeld maar een deel van de waarheid kan weergeven.
Ik ben twee uur bij deze man geweest. Een deel daarvan vertelde hij over zijn huidige situatie. Die kun je min of meer uit de foto aflezen.
Het andere deel ging over de hobby die hij altijd had en nog heeft. In dat kleine kamertje had hij een mega-elektronisch orgel staan. “Wil je wat horen, Jaap?” Nou dat heb ik geweten!
Terwijl hij bezig was verscheen er een brede grijns op zijn gezicht en oogde hij 25 jaar jonger! Oud? De duvel is oud!”

oktober 2021

De Foto van de Maand oktober is gemaakt door Leo van Zanten. Hij meldt hierover: “De rust van Terschelling, aan de rand van de Boschplaat, april 2021; waar de natuur zich niets lijkt aan te trekken van de mens en rustig zijn gang gaat, in al zijn eenvoud en schoonheid”.

september 2021

“Ik was op het verkeerde station, maar het pakte toch goed uit”, zegt Henk Langerak over zijn foto van de maand. In Nijmegen zag hij deze man met petje de trap af komen, maar zijn schaduw ging hem vooruit. “Lucky Luck schiet sneller dan zijn schaduw, maar hier was het precies andersom. De schaduw was sneller”.