Alphoto verhuist naar Parkvilla

Met ingang van het nieuwe seizoen, dat vanwege de corona op 30 september begint, trekt fotoclub Alphoto in bij Parkvilla. De fotoclub verstevigt hiermee de samenwerking met dit cultuurhuis, die al was ingezet met een jaarlijkse expositie in de foyer van Parkvilla en een jaarlijkse fotolezing door een landelijk bekende fotograaf.

Het gesprek over verdergaande samenwerking liep al enige tijd, maar was o.a. door de maatregelen rondom corona op een laag pitje gezet. Rondom het inrichten van de jaarlijkse expositie, twee maanden geleden, kwamen de gesprekken weer op gang. Beide partijen waren het snel met elkaar eens, maar het duurde vervolgens nog even voordat alle details in een contract waren vastgelegd. Waarnemend directeur Koosje de Koeijer van Parkvilla en voorzitter Kors de Bruin van Alphoto hebben dit contract getekend.

Alphoto heeft in haar 45-jarige bestaan al veel locaties als thuisbasis gehad. Begonnen in het toenmalige Baarthuis bij de Julianabrug, vervolgens in de Toermalijnschool, de Christelijke Technische school, hotel-restaurant Markx, het clubgebouw van postduivenvereniging Alphense Vriendenclub, wijkgebouw De Boterbloem, Gebouw Nabij en vanaf 2006 wijkcentrum Swaenswijk.

De reden om naar Parkvilla over te stappen heeft voornamelijk te maken met het culturele klimaat binnen deze organisatie. Alphoto verwacht meer inspiratie op te doen in deze creatieve omgeving. Daar komt bij dat er meer mogelijkheid is om na afloop van de clubavond nog even gezellig met een drankje na te praten in de foyer van Parkvilla.
Alphoto heeft rond de 50 actieve leden en komt in principe vrijwel elke maandagavond bijeen in lokaal 103 van Parkvilla. In verband met al eerder besproken cursussen wijkt de fotoclub de eerste twee maanden uit naar de donderdagavond. Eens per maand gaan de leden gezamenlijk op stap om in de natuur of in de stad foto’s te maken, die later op de clubavond worden besproken. Op andere avonden bekijken en bespreken de leden elkaars foto’s of komt er een gastspreker zijn foto’s laten zien. De meeste leden van Alphoto komen uit Alphen, maar de fotoclub heeft ook een regiofunctie. Er komen ook leden uit Bodegraven, Waddinxveen, Ter Aar, Nieuwkoop, Boskoop en Koudekerk aan den Rijn.