Over Alphoto

ALGEMEEN

Alphoto is een vereniging voor iedereen die de fotografie serieus als hobby beoefent en dit samen met anderen wil delen.

Behalve in de vakantiemaanden komen we bijna elke maandagavond bij elkaar. Bij deze clubavonden ligt het zwaartepunt op het laten zien en bespreken van foto’s van de leden. De leden van Alphoto stimuleren elkaar onderling om goede foto’s te maken. Door elkaar te inspireren en te stimuleren willen we naar een hoger niveau groeien, zowel individueel als club.

Je wordt in de gelegenheid gesteld om minimaal 1x per jaar eigen werk te laten zien en te bespreken, Daarnaast zijn er clubavonden waarin je vrij werk kunt laten zien aan de andere leden. Het beschouwen en bespreken van foto’s geschiedt afwisselend klassikaal en in kleine groepjes.

WAT NOG MEER

Je bent automatisch lid van de landelijke Fotobond. Je ontvangt vier keer per jaar het nieuwsmagazine In Beeld van de bond en je kunt meedoen aan landelijke en regionale activiteiten. Daarnaast krijg je wekelijks het bondsmagazine In the picture in je mailbox.

Tweewekelijks wordt ons clubblad De Zoeker uitgebracht. Hiermee blijf je op de hoogte van het wel en wee van de club. Ook komen hierin andere onderwerpen aan de orde die de fotografie betreffen, zoals interessante (foto)exposities., (landelijke) wedstrijden en evenementen.

We organiseren met enige regelmaat foto-excursies. Hierbij ligt altijd de nadruk op één aspect van de fotografie, zoals bijvoorbeeld architectuur- of natuurfotografie. De resultaten (foto’s) van deze uitjes worden later op een clubavond besproken.

We exposeren regelmatig zowel op eigen initiatief als op uitnodiging.

Zo nu en dan worden bekende fotografen van elders uitgenodigd voor een lezing of een workshop.

En tot slot: ook de gezelligheid komt aan bod!