Alphoto 13de bij Bondswedstrijd


Onze clubinzending heeft bij de Bondsfotowedstrijd in 2017 een eervolle 13de plaats behaald. Er deden 174 fotoclubs mee!. Drie leden -Jenneke Kruik, Jaap van der Linden en Hans ter Hoek - kregen ieder een bronzen sticker. Zoveel bronzenstickers en zo hoog eindigen was niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van Alphoto.

Jenneke kreeg haar bronzen sticker voor de foto van een vrouw gevangen in een lichtstraal, Jaap werd bekroond voor zijn foto van een luxe jacht dat langs theater Castellum vaart en Hans kreeg de onderscheiding voor zijn foto van een kale man op de kappersstoel. Alle drie kregen zij 24 van de 30 te behalen punten.


Jaap


Jaap van der Linden wist dat er een superjacht door de Oude Rijn zo varen en stond met zijn camera paraat. "Ik keek met bewondering naar de fraaie vormen van de Aquarius en naar de boeg, die langzaam mijn kant opkwam. Op de achtergrond stond een dame op de gevel van het theater Castellum door het gordijn te gluren. Op dat moment zag ik de mogelijkheden om het schip en de dame te laten samenwerken. Zorgvuldig positie kiezen en op het juiste moment afdrukken leverde deze plaat op.


JennekeJenneke Kruik maakte haar "bronzen" foto in het Landschaftspark in Duisburg. "Ik ben daar twee keer geweest. Mijn eerste bezoek was met een aantal leden van Alphoto. Het park bood zoveel fotografische mogelijkheden dat ik later nogmaals ben ik geweest. Bij het tweede bezoek is deze foto gemaakt. Het Landschaftspark is een oud Hoogovencomplex dat in 1985 is stilgelegd. Tijdens mijn wandeling (met camera!) zag ik deze lichtbundel. Het was even wachten totdat er een bezoeker doorheen liep….en toen klik."


Hans


Hans ter Hoek fotografeerde een kalende man bij de kapper als tegenhanger van de hipsters (moderne subcultuur). Hans wilde ‘gewone’ klanten te laten zien bij een ‘gewone’ kapper. Hij vertelt: "Technisch was de verlichting in een kapperszaak lastig. TL lampen en een beetje raamlicht. Tijdens het fotograferen heb ik een reflectiescherm direct onder de klant gezet om de schaduwen onder de neus en ogen toch iets op te lichten. Uiteraard geen flits. Gebruikte diafragma’s zo laag mogelijk, tussen 2,8 en 5,6 bij 400 ISO. Alles (nog net) uit de hand."

Rechtermuisknop uitschakelen