Estafettefoto 2021

Voor de estafettefoto wordt elke keer een lid van Alphoto uitgenodigd om met een van zijn of haar foto's te "rijmen" op de voorganger. Dat kan in kleur zijn, in thema of in onderwerp. De rubriek is in juli 2017 begonnen.

(Klik op de foto voor een vergroting)


Foto's 2017 - Foto's 2018 - Foto's 2019 - Foto's 2020

De Estafettefoto van maart komt van René Salemink. Hij meldt: "Mijn estafette foto is tegenovergesteld aan de vorige beelden. Het is niet leeg maar barstensvol. Het is niet buiten, het gaat over buiten. Het gaat over het ruige van het vorige beeld, maar dan over de gevolgen van deze ruige natuur. Geen grote bergen maar grote golven in de zee hebben veroorzaakt dat het hier binnen (niet buiten) met kleine zaken gevuld ligt. Alles gevonden in de wildernis die de zee heeft achtergelaten. Met verhalen die tot tientallen jaren terug gaan. Met mensen die niet te zien zijn net als op de vorige foto’s. Maar ze waren er wel en hebben alles uit de natuur gehaald zodat deze weer net zo leeg is als de vorige foto tot uit Schotland. Dit is Schatland.
Als je er staat wordt je bedolven onder de kleuren, de voorwerpen en de verhalen. Het is er prachtig. Je ogen krijgen geen rust. En je neus ook niet. Je ruikt “ buiten” vermengd met rubber".

Rob IJsselstein maakte de foto voor februari; Hij schrijft: "Lang moest ik nadenken over een foto, die kan volgen op de foto van Jan met de hefbrug. Andere stalen constructies heb iki niet echt. De hefbrug met het rood-wit van de borden deden me denken aan een foto van mij van de hefbrug met de slagbomen, vanuit een kikvorsperspectief; maar om nou weer een foto van de hefbrug te doen, leek me niet leuk. Toen zag ik de donkergrijze lucht, en kwam ik weer in Schotland terecht. Een foto gemaakt tijdens onze trip van afgelopen jaar naar Arran. Voordat we goed nat werden. We zagen de bui hangen en aankomen waaien. Maar het licht scheen er toch ook al weer een beetje op. Je weet het, meestal duurt een bui in Schotland niet lang. Zoals ze daar zeggen: Regen is het aperitief voor de zonneschijn".

De Estafettefoto van januari komt dit jaar van Jan Neeleman. Hij schrijft als toelichting: "Geïnspireerd op de december foto van Rene, zie ik als constructeur de vele voorkomende staalconstructie's met de noodzakelijke stabiliteit en wind verbanden/schoren groeiend in hogere staal skeletten, zoals bij de Alphense hefbrug. Daar staalconstructies onderhevig zijn aan temperatuur invloed, zetten ze redelijk veel uit t.o.v beton constructies, en is de rechtse toren reeds voorzien van een veiligheids jas. En de linker toren in al zijn naaktheid. Als 2 wachters voor de verboden doorvaart, zie borden".

Rechtermuisknop uitschakelen
Rechtermuisknop uitschakelen