Terugblik op de Fotoronden

Niet iedereen kan in deze tijden op de clubavonden aanwezig zijn. Daarom kunnen de afwezigen op deze pagina toch nog de foto's zien die op de clubavonden zijn getoond. Ook leden die de foto'nog eens op hun gemak willen terugkijken kunnen dit hier doen.

Elke serie blijft ongeveer een maand op deze pagina staan. Dat betekent dat er steeds meer dan één ronde te bekijken is.


Klik op een foto voor een vergroting.

John Bonnet, 12 oktober

Zoals bij zovelen onder ons hebben we afgelopen zomer onze geplande reisjes en vakantie moeten opschorten of annuleren. Daarom niet getreurd, vakantie in Nederland is minstens zo leuk en er is genoeg te doen en zien. De foto’s voor mijn fotoronde zijn gemaakt op het platteland en boerderijen in de omgeving van Alphen, tijdens fiets- en wandeltochten in de polder.

Henk Langerak, 12 oktober

In mijn fotoronde heb ik willen aantonen dat macrofot's niet alleen van bloemen, paddenstoelen of insecten gemaakt hoeven te worden. Tijdens de eerste lockdown heb ik binnenshuis gezocht naar voorwerpen die zich voor macro dienden. Alle foto's zijn gemaakt met mijn 100 mm macrolens. De foto's zijn verdeeld in 3 secties (géén series): 1. ritme en vorm, 2. variaties met één voorwerp en 3. stillevens. Maar iets van die 3 thema's of secties vind je eigenlijk wel in alle foto's.

Peter Sijm, 12 oktober

Mijn 8 foto’s zijn een serie genomen in het historische Heidelberg in Duitsland met mijn eenvoudige smartphone Apple 8. Mijn digitale fotocamera had ik op dat moment niet bij me. Essentie van de foto’s is dat binnen 5 minuten met je mobiel genomen foto’s achteraf bewerkt kunnen worden met de Adobe progamma’s Photoshop Express en Photoshop Lightroom op je mobiele telefoon.
Omdat momenteel iedereen toch iedereen met zo’n camera op zak loopt kan je binnen no time prachtige, waardevolle momenten in je leven vastleggen en nimmer kwijtraken.

Han Brinkman - 28 sept

Erik Brouwer - 28 sept

ik heb 5 maanden een zwanennest gefotografeerd. In de presentatie ligt enige nadruk op de interactie tussen de moederzwaan en haar 5 pullen en op de beschermende houding van de twee ouders ten opzichte van hun kroost.

Anne Haan - 28 sept

Ik heb geprobeerd op een naamloze manier de tragiek van de twee wereldoorlogen te laten zien. De laatste foto heb ik de verbinding genoemd, omdat alle kruizen met elkaar verbonden zijn. Ook in de strijd waren deze soldaten met elkaar verbonden en nu in hun dood ook...

Rechtermuisknop uitschakelen