Fotoronde Online van Richard van Vliet

Nu de clubavonden tijdelijk niet meer mogelijk zijn krijgen de leden de kans hun fotoronde online te plaatsen. Zij krijgen graag reacties op hun foto's. Gebruik daarvoor de link naar het reactieformulier.

Deze week de foto's van Richard van Vliet


Klik op een foto voor een vergroting.

Toelichting van Richard van Vliet

"Werk aan de wereld" is het thema van mijn fotoronde.

Een verzameling van werkende mensen in verschillende werksituaties in verschillende delen van de wereld. 

Werkende mensen zijn boeiend en voor mij een uitdaging om te fotograferen of liever gezegd te portretteren.  Maar nooit als mensen niet gefotografeerd willen worden.

Ik regisseer of ensceneer niet. Ik slenter een beetje rond, toon interesse en ik spreek met mensen. Ik verken de locatie en kijk (en hoop) wat er zoal zou kunnen gebeuren. En vaak gebeurt dat dan ook. Soms draait de foto alleen om het grote geheel, soms heb je de details nodig om de foto af te maken.

Hoewel het fototechnisch niet relevant is, maar leuk om te weten, vermeld ik de locatie.

 

Foto 1 Zoutpan Vietnam.

Dit is een scan van een analoge foto. Een “oudje” dus, die ik toch onder dit thema op wilde nemen.

Foto 2 Noodles

Noodle “fabriekje” Myanmar.

Hier werden de noodles opgehangen om te drogen. Het was natuurlijk een kadootje dat het gedaan werd door iemand in een rood T-shirt.

Foto 3 Visser

Sri Lanka

Foto 4 Breeuwen

Egypte. Vakmanschap is meesterschap. De actie is duidelijk vastgelegd. De hard bruine gezichtteint tegen de pastelkleurige omgeving maken het voor mij af.

Foto 5 Netten boeten

Indonesië. Deze foto is  voor mij afgemaakt door het detail: de grote teen die het net vasthoudt.

Foto 6  Weven 

Peru. Andes gebergte.

Kleurrijke weefster tegen de kale kille achtergrond. Ondanks de zon dik aangekleed  vanwege zo’n 3500 mtr. hoogte. Er wordt geweven met wol van Lama’s of Alpaca’s (op de voorgrond).

Foto 7 Druk, druk, druk

Kantoor in spoorwegstation Myanmar

Wachtend op de trein, trof ik dit getraliede kantoor. Er zijn in Myanmar veel ambtenaren. En die zijn/vinden zich heel belangrijk. De achterste man was duidelijk de baas. Pakken geld voor zich op tafel. Nette kleding en een motorhelm achter hem. De voorste mannen ijverig doorwerkend. Natuurlijk mag je, tussen de tralies door,  een foto van dit belangrijke kantoor maken.

Wel jammer dat ze onder TL licht zaten. Dat komt de kwaliteit van de foto niet ten goede. Maar het verhaal maakt dat voor mij helemaal goed.

Foto 8 Havenmeester

Indonesië

Niet iedereen kan de hele dag druk zijn. Wel handig om te laten zien dat je aanwezig bent.

Foto 9 Bouw NL

En in NL wordt natuurlijk ook gewerkt.


Rechtermuisknop uitschakelen