Estafettefoto 2017

Voor de estafettefoto wordt elke keer een lid van Alphoto uitgenodigd om met een van zijn of haar foto's te "rijmen" op de voorganger. Dat kan in kleur zijn, in thema of in onderwerp. De rubriek is in juli 2017 begonnen.

(Klik op de foto voor een vergroting)


Foto's 2017 - Foto's 2018 - Foto's 2019 - Foto's 2020 -Foto's 2021

Grace Mooy zegt over haar Estafettefoto : "Als antwoord op de foto van mijn voorganger heb ik deze foto uitgezocht. Het neerhalen van een oud pand met op de achtergrond een nieuw pand. Hoe kijken de mensen die daar staan naar dit tafereel? Met de sombere blik van alweer een oud stukje Alphen weg of met een blik in de verte en de hoop om ook een mooi appartement in deze nieuwbouw te krijgen. (december 2017)

Fons Bitter over zijn foto van de maand november:


Als aanvullend vervolg op de estafette foto van Henny is dit mijn bijdrage die óók gefotografeerd is in het Groene Hart.

Als een ‘Snow World Alien’ staat dit gedrocht dominant te zijn in dat beschermde Groene Hart.

Deze boven alles uitstekende skischans, bij Zoetermeer, is in het geheel géén

afspiegeling van het zo oorspronkelijk bedoelde Groene Hart met molentjes en koetjes.

Maar ‘het’ staat er wel zo genaamd op zijn manier ‘architectonisch mooi te zijn’ in een van oorsprong bedacht natuurgebied en domineert dagelijks de horizon van dat lieflijke Groene Hart.

Mijn opvolger in de estafette kan ná deze foto wat mij betreft thematisch alle kanten op.


Fons Bitter, plaatjesmaker      (november 2017)

Henny Brouwer over zijn foto van de maand oktober:


Ik kwam hierop, doordat hier ook een spiegeling in zit, en ook nog groen.

Gemaakt in het groene hart op een avond. Waarbij de foto 180 graden is omgedraaid. (En verder niet bewerkt is). Je krijgt hierdoor een foto waarvan het water de lucht lijkt, maar toch niet is. Hierdoor word je even op het verkeerde been gezet, wat het interessant maakt. (oktober 2017)

Joke Dingelhoff  over haar foto van de maand september:


Nicole’s thema “Zand en Groen” bracht me bij deze foto van het Inntel Hotel in Zaandam. Het hotel stond op mijn wensenlijstje om te fotograferen. Het viel uiteindelijk nog niet mee om dat aansprekend te doen. Deze foto sprong er voor mij uit. Het hotel gespiegeld in een ruit. De overeenkomst met het thema? De ruit (glas) is met zand gemaakt. Het groen is “Zaans groen”. (september 2017)

Thema zand en groen


Nicole van As maake deze foto in de slufter op Texel. Ze had toen net een nieuwe telezoom lens. Er liepen een heel stuk verderop Lepelaars.  Die had ik nog nooit mooi kunnen fotograferen.  Met mijn nieuwe 600mm. zou dat moeten lukken. Heel rustig ben ik de slufter in gelopen, door de klei en over kleine stroompjes met water. Wat was ik blij met het resultaat. (augustus 2017)

Rechtermuisknop uitschakelen

Deze foto van Jenneke Kruik is gemaakt op Koot-wijkerzand: "Deze zandvlakte is zo enorm dat ik als 'tegenhanger' me heb geconcentreerd op de kleine dingen. Deze grassprietjes met kiezelsteentjes vormen een mini landschapje waarin vooral de kleuren en de sfeer mij aanspreken." (juli 2017)