Het Beste van Alphoto in Parkvilla

 

Tot 12 juli exposeren wij de foto's van onze Jaarwedstrijd in de foyer van Parkvilla in Alphen. Aan de expositie doen 38 van de 50 leden mee.
De winnende foto van Frederiek van der Linden, een close-up van een witte orchidee, is extra uitvergroot, evenals de foto's van Erik Brouwer (man die langs toilethuisjes loopt) en Richard Stavleu (race-auto) die respectievelijk de tweede en derde prijs wonnen zijn groter afgedrukt.


De expositie laat diverse stijlen binnen de fotografie zien. Zo hangen er portretten, maar ook landschappen, abstracte foto's, dierenfoto's, straatfoto's, reisfoto's en macro's.
Alphoto is erg trots op deze fraaie expositie, die laat zien waar de leden in uitblinken. De expositie past in het streven van Alphoto om de inwoners van Alphen en omgeving enthousiast te maken voor fotografie als kunstvorm.


Deelnemende fotografen


De deelnemende fotografen zijn: Elen van der Maat, Han Brinkman, Mariëtte van Heijningen, Yvonne Huijsmans, José Bruijsten, Rob IJsselstein, Gerk Kooi, Kees Wenting, Henk Langerak, Pim Bakker, Fons Bitter, Martin Pagie, Thérèse Obers, Gertjan van Midden, Marianne de Ruijter, Anne Haan, Jan Neeleman, Frans Vervuurt, Hans ter Hoek, Rob Spaans, Jaap van der Linden, Frederiek van der Linden, Peter Sijm, Hans Mol, Richard Stavleu, John Bonnet, Bert de Wit, Anet Terra, Fred Peters, Hanna Bakkal, Erik Brouwer, Martine Grootendorst, Marian van Capel, Rieni Stolwijk, Jolanda Sprokholt, Leo van Zanten, Kors de Bruin en René Schouten.


Bezoeken


De expositie zou aanvankelijk in april te zien zijn, maar was door de lockdown als gevolg van de coronacrisis uitgesteld. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Zodra het Filmhuis weer mag draaien is Parkvilla ook op alle avonden (behalve zondag) van 19:00 tot 23:00 uur en op zondag van 13:30 tot 15:00 uur geopend.


Over Parkvilla


Parkvilla brengt jaarlijks minimaal 60.000 mensen uit de gemeente Alphen aan den Rijn vol enthousiasme in contact met Kunst & Cultuur door een actief en passief aanbod in Kunsteducatie, Filmhuis en theater.


Klik op een foto voor een vergroting


Voledige uitslag Jaarwedstrijd


Foto's van de opening van de expositie

Eerste prijs: Frederiek van der Linden

Tweede prijs Erik Brouwer

Derde prijs: Richard Stavleu

Rechtermuisknop uitschakelen