Corona

Zo'n anderhalf jaar lang waren we in de greep van Corona. We kwamen niet meer fysiek bijeen, maar we hielden onze clubavonden via Webex. Aan het slot van het seizoen kijken we terug. Hoe fotografeer je Corona?


Onderaan, na de fotogalerie vind je uitleg van een aantal leden.


(Klik op de foto's voor een vergroting)


Andere uitjes en thema's :

Beweging - Vakantie - Covid - Katendrecht - Gouda - Keukenhofbos - Roestige bootjes - Bentwoud - Oude Rijn


Toelichting van de makers


Frederiek van der Linden
Toen ik op zoek was om middeleeuwse foto’s te maken in het plaatsje Buren voor de opdracht kwam ik deze tekst tegen op de ruit van het restaurant, waar we voor het eerst sinds tijden op een terras konden eten. Het was genieten.


Hans ter Hoek

no planes
handen wassen


Henk Langerak
linksboven : de angst zat er in de eerste periode van corona goed in. De scholen waren gesloten en de juffen en meesters misten hun leerlingen
rechtsboven: kinderen en kleinkinderen mochten niet op bezoek komen. Toen onze buurvrouw jarig was konden haar kleinkinderen haar niet persoonlijk feliciteren, maar daar hadden ze wel een oplossing voor.
linksonder: Koningsdag 2020. Het veld dat anders zo vol was met springkussens en andere kinderspelen was nu akelig leeg. De borden waren ook duidelijk.
rechtsonder: het einde van de pandemie is nabij. De priklocatie is geopend.


Jaap van der Linden

Dit beeld laat wat zichtbare gevolgen zien die de pandemie heeft gehad. Klantenloze winkelstraten, geëlectrificeerde, zoevende maaltijdbezorgers, instructies op staatklinkers . Lastig voor de één, ellendig voor de ander.
Wat je niet ziet zijn de slachtoffers die worstelden met hun gezondheid en die het soms niet gered hebben en het verdriet dat dit heeft veroorzaakt.
Wie je niet ziet zijn de mensen die hard gewerkt hebben om ons er doorheen te slepen, wetenschappers, politici de mensen in de zorg, in het onderwijs, de politie bijvoorbeeld.
Wie je ook niet ziet zijn de mensen die in hun bubbel de pandemie een griepje noemden.
Het was een moeilijke tijd. En het is jammer als we er niets van hebben opgestoken.
Inmiddels vullen de straten zich weer en slijten de instructies op de klinkers.


Jolanda Sprokholt
Het corona jaar stond voor mij vooral in het teken van reizen door Nederland met auto of boot. En ter plekke met de fiets verder. Het weer was soms niet optimaal maar, maar onderweg deert dat minder dan als je thuis zit. Op deze manier heb ik heel veel corona stress langs me heen kunnen laten gaan omdat ik in mijn eigen kleine cocon zat. Hierbij de foto die dat verbeeldt: een collage van foto's gemaakt in en rond Nijverdal.


José Bruijsten
Een kleine impressie van mijn herinneringen aan de coronajaar is maanden bezig zijn met mijn knie. Heel veel fietsen omdat ik in beweging moest blijven en ik niet kon niet lopen.. Op de eerste dag lockdown 16 maart zou ik de eerste afspraak hebben voor mijn knie bij een orthopeed.maar deze ging niet door . Anderhalf jaar verder en vijf verschillende orthopeden gezien te hebben ben ik 7 juni geopereerd en loop nu nog met krukken.

Rechtermuisknop uitschakelen