Werkgroep van A tot en met M.

Het moderne digitale fotograferen biedt ongekende mogelijkheden waar de analoge fotograaf niet van heeft kunnen dromen. In de basismodus A maakt de camera goede foto’s maar de moderne camera heeft veel meer te bieden dan A en daar kunnen we mee aan de slag om de meest fantastische beelden te creëren en zo een eigen stijl te ontwikkelen. Maar het vinden van de weg met alle knoppen en instellingen vraagt nogal wat experimenteren. 

In de werkgroep van A tot M is het de bedoeling om met een aantal leden op ontdekkingsreis te gaan op zoek naar de juisten knoppen en de instelling die bij jou past. In enkele huiskamersessies  bespreken we de mogelijkheden van de camera en gaan we foto’s maken in een bepaald thema of met een bepaalde techniek

Dit doen we soms individueel en voor de gezelligheid ook tijdens een dag activiteit, bijvoorbeeld een dagje fotograferen van sportwedstrijden om te werken met snelle sluitertijden en het zoeken naar standpunten of beweging creëren met langzame sluitertijden. Andere zaken die aan de orde komen zijn diafragmering alsook de instellingen van de camera en wat we verder nog willen onderzoeken.   

De bijeenkomsten zijn eenmaal per 2 maanden bij voorkeur op een maandag, dit bepalen we in overleg met elkaar. De werkgroep staat open voor alle leden van Alphoto maar in het bijzonder voor de nieuwere leden en leden met minder ervaring.

Onderwerpen die in de afgelopen periode aan de orde zijn geweest: scherpte diepte, verkennen van de knoppen van de camera, presenteren met muziek en compositie.

De eerste praktijkdag met nieuwe leden was in vogelpark Avifauna, die vervolgens resulteerde in een expositie in het park.   


De werkgroep wordt gecoördineerd door Fred Peters.


Klik op een foto als je een vergroting wilt zien.

Rechtermuisknop uitschakelen