Exposities en wedstrijden

Paul Blanca - tot 14 aug
In oktober 2021 overleed de Nederlandse fotograaf Paul Blanca in Amsterdam – waar hij in 1958 geboren werd als Paul Vlaswinkel. Een fotograaf die in de jaren tachtig bekend werd
met provocerende foto’s en zelfportretten en in één adem genoemd werd met fotografen als Erwin Olaf en Robert Mapplethorpe.
Fotomuseum Den HaagTree and Soil - tot 14 aug
De Nederlandse fotograaf Robert Knoth en schrijver en journalist Antoinette de Jong reisden tussen 2011 en 2018 verschillende keren naar Fukushima in Japan, kort nadat hier op 11 maart 2011 een kernramp had plaats gevonden die werd veroorzaakt door een tsunami.
Fotomuseum Den Haag
World Press Photo 2022 - tot 14 aug
Rode jurken opgehangen aan kruizen langs een berm herdenken kinderen die stierven in de Kamloops Indian Residential School, een instelling die is opgericht om inheemse kinderen te assimileren, na de ontdekking van maar liefst 215 ongemarkeerde graven, Kamloops, British Columbia, 19 juni 2021.
De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Every Picture Tells a Story - tot 4 sept
Het Joods Museum toont de grootste beeldcollectie over Joodse cultuur en geschiedenis in Nederland. Voor het eerst presenteert het museum een tentoonstelling uit deze collectie, met de focus op moderne documentaire- en kunstfotografie vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw.
Joods Museum - Amsterdam

Onder de huid - tot 4 sept
Onder de huid neemt de bezoeker mee in de wereld van de Franse kunstenaar, schrijver en activist Claude Cahun met ruim zestig foto's, fotomontages, publicaties en archiefmateriaal van deze veelzijdige kunstenaar. Het werk van Cahun is lange tijd onopgemerkt gebleven door het brede publiek, maar voor gerenommeerde fotografen als Cindy Sherman en Nan Goldin, evenals voor David Bowie, was het een grote inspiratiebron.
Kunsthal, RotterdamBastiaan Woudt - tot 18 sept
Geïnspireerd door grootmeesters zoals Man Ray, Irving Penn en Richard Avedon begint Bastiaan Woudt tien jaar geleden te fotograferen. In een razendsnel tempo verwerft hij internationale bekendheid met zijn werk. Kranenburgh presenteert de eerste museale tentoonstelling van de in Bergen getogen fotograaf.
Museum Kranenburgh - Bergen


Reuzenarbeid - tot 15 okt
De fototentoonstelling Reuzenarbeid toont veertig beelden van de Nieuwe Waterweg die in de buitenruimte worden getoond langs de Koningin Emmaboulevard in Hoek van Holland. Samen vertellen de foto's het verhaal van de landschapsontwikkelingen gedurende de afgelopen 150 jaar.
Koningin Emmaboulevard, Hoek van Holland

Teun Hocks - tot 30 okt
Afgelopen februari overleed Teun Hocks op 74-jarige leeftijd in zijn woonplaats Rotterdam. Hocks was een pionier van de geënsceneerde fotografie, een stroming die voor het eerst breed in 1986 werd getoond in de expositie Fotografia Buffa in het Groninger Museum.
Groninger Museum

Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijdenRechtermuisknop uitschakelen