Exposities en wedstrijden

BINNENKORT:
Ere-galerij van de Nederlandse fotografie
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 foto's met iconische waarde de ontwikkeling van de fotografie in Nederland. Van 1842 tot nu. De hoogtepunten, de vernieuwingen, de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Zie: https://www.nederlandsfotomuseum.nl/
We built this city on Rock and Roll - tot 9 mei

Mick Jagger, Tina Turner, Bob Marley, Nina Hagen, Debbie Harry, Frank Zappa en David Bowie schitteren, samen met andere naoorlogse rockhelden, in de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll. De tentoonstelling vertelt over de opkomst van de jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek - en de rockhelden en popiconen - daarin speelt. In de tentoonstelling staan foto's die popfotograaf Gijsbert Hanekroot van vele (inter)nationale rockhelden uit die jaren maakte centraal. Het is de eerste keer dat een groot overzicht van zijn popfoto's te zien is in een Nederlandse tentoonstelling. Daarnaast zijn ook platenhoezen, brommers, jeugdtijdschriften en andere objecten uit die tijd te zien die de toenmalige jeugdcultuur illustreren.
Van Eesteren Museum, Amsterdam

Bekijk de digitale rondleiding hier: https://youtu.be/HfMlMhSODm0
Synergia, tot 15 mei
Dit project brengt de magische foto's van kunstenaar Carla van de Puttelaar en de innovatieve kledingstukken van modeontwerpster Iris van Herpen samen. Het is een samenwerking gebaseerd op hun gedeelde fascinatie voor de expressieve mogelijkheden van het geklede menselijke lichaam en de vormen, texturen en tinten van de natuurlijke wereld.
Galerie Rademakers, Amsterdam
Erwin Olaf, Im Wald, tot 22 mei
Omringd door het overweldigende natuurschoon van het Beierse Alpenwoud ontstond Im Wald, Erwin Olafs eerste serie foto's waarin de natuur centraal staat. In een reeks landschapsfoto's zien we dat niet alleen de natuur, maar ook de mens een belangrijke rol speelt. Im Wald bevraagt hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Wie zijn wij en waarom denken wij alles in de hand te hebben? Het raakt Olaf dat wij tegenwoordig zo enorm hoogmoedig zijn geworden.
Galerie Ron Mandos, Amsterdam

Een filmimpressie over het tot stand komen van dit project bekijk je hier:

https://youtu.be/7civfj8WunI
Tricht binnenste buiten, tot 30 mei
Na een jaar van corona-omstandigheden vertellen 30 inwoners van Tricht hoe zij die afgelopen periode hebben beleefd en zijn doorgekomen. Op 30 borden in Tricht prijkt hun foto en hun verhaal. De routekaart is te vinden op de website van Dorpshuis Tricht.
Buitenlocaties in Tricht
Ellen Thorbeckes China, 15 juni tot 12 sept
Deze zomer presenteert het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling Ellen Thorbeckes China, waarin foto’s en fotoboeken worden getoond van collectiefotograaf Ellen Thorbecke, gemaakt in China in de jaren dertig van de vorige eeuw. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een vrijgevochten vrouw die een unieke positie in de Nederlandse fotografie inneemt en toont een zeldzaam beeld van het dagelijks leven van het China van toen. De tentoonstelling wordt samengesteld door Ruben Lundgren. Hij woont sinds 2007 in Beijing en werkt daar als fotojournalist voor onder meer de Volkskrant en als onafhankelijk curator van Chinese fotografie.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
De Ander - 40 jaar Corbino, 15 mei tot 5 sept
In het kader van de jubileumeditie van het tweejaarlijkse fotofestival Apeldoorn Photo toont CODA Museum het eerste museale overzicht van Corbino (pseudoniem Cornelis Maarten Corbijn van Willenswaard) in de tentoonstelling De Ander. Uitgangspunt is zijn nieuwste boek, Corbino’s Bijbel, dat tegelijkertijd met de startdatum van de tentoonstelling verschijnt. In De Ander neemt Corbino bezoekers aan de hand van zeven hoofd-stukken uit het Oude Testament van zijn Bijbel mee in zijn verhaal.
Coda Museum, Apeldoorn


Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen