Exposities en wedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen

CANDID, tot 28 feb

Een selectie van ruim zeventig foto’s van het hedendaagse strandleven vanuit een niet alledaags perspectief. De foto’s zijn in opdracht van het museum gemaakt door vier aanstormende Haagse fotografen die voor de gelegenheid een collectief hebben gevormd: Giedo van der Zwan (1967), Mirjam Rosa (1982), Merel Schoneveld (1983) en Sandra Uittenbogaart (1975). Samen geven ze een tijdsbeeld van de badplaats, actueel op het moment van maken, maar sneller dan verwacht een nostalgisch beeld geworden.
Panorama Mesdag- Den Haag
Engelen van de zee – tot 5 apr 2021
Het Scheepvaartmuseum toont in samenwerking met de Dutch National Portrait Gallery de tentoonstelling Engelen van de Zee van fotograaf Stephan Vanfleteren. Engelen van de Zee bestaat uit een serie portretten van jongens tussen de zes en zestien jaar van maritiem opleidingsinstituut Koninklijk Werk IBIS in het Belgische Bredene. Stephan Vanfleteren portretteerde kinderen uit complexe gezinssituaties in hun traditionele matrozenpak: de Engelen van de zee. 'Ieder kind heeft recht op een zichtbare horizon, ook wanneer het stormt op zee.' - Stephan Vanfleteren.
Scheepvaartmuseum, Amsterdam.

Ulay was here - tot 8 april
Het Stedelijk Museum presenteert ULAY WAS HERE, het grootste retrospectief ooit van het oeuvre van Frank Uwe Laysiepen, bekend als Ulay (1943–2020). Het is ook de eerste internationale postume tentoonstelling, met veel niet eerder getoonde werken.
Wereldberoemd werd hij vanwege zijn twaalfjarige samenwerking met Marina Abramović – samen met haar was hij een van de belangrijkste grondleggers van de performancekunst. Hoewel hun werken iconisch zijn geworden, laat de tentoonstelling zien dat Ulay zowel voor als na die tijd een indrukwekkend solo-oeuvre heeft opgebouwd.
Stedelijk museum, AmsterdamVan onschatbare waarde - tot 17 april
Fotograaf Raymond Rutting maakte speciaal voor de jubileumtentoonstelling van Naturalis een serie portretten. Hierin zijn 18 bekende of bijzondere Nederlanders te zien, samen met hun favoriete object.
Naturalis , LeidenWe built this city on Rock and Roll - tot 9 mei

Mick Jagger, Tina Turner, Bob Marley, Nina Hagen, Debbie Harry, Frank Zappa en David Bowie schitteren, samen met andere naoorlogse rockhelden, in de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll. De tentoonstelling vertelt over de opkomst van de jeugdcultuur in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek - en de rockhelden en popiconen - daarin speelt. In de tentoonstelling staan foto's die popfotograaf Gijsbert Hanekroot van vele (inter)nationale rockhelden uit die jaren maakte centraal. Het is de eerste keer dat een groot overzicht van zijn popfoto's te zien is in een Nederlandse tentoonstelling. Daarnaast zijn ook platenhoezen, brommers, jeugdtijdschriften en andere objecten uit die tijd te zien die de toenmalige jeugdcultuur illustreren.
Van Eesteren Museum, Amsterdam


Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden