Exposities en wedstrijden


The art of living - tot 29 aug
Het Fotofestvail Naarden heeft dit jaar als thema The art of living. Op diverse plaatsen in dit vestingstadje zijn exposities te zien van tientallen fotografen. Van jong talent tot gevestigede namen. Daarnaast is er ook nog een zogeheten off-festival van fotografen die niet in het officiële programma staan, maar wel een plaats hebben gekregen in bijvoorbeeld winkels of bij particulieren.
Naarden Vesting

Ere-galerij van de Nederlandse fotografie
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 foto's met iconische waarde de ontwikkeling van de fotografie in Nederland. Van 1842 tot nu. De hoogtepunten, de vernieuwingen, de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties
Nederlands Fotomuseum, RotterdamBoomsilhouetten
De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) laat in deze online expositie
20 boomsilhouetten zien. Na een Facebook oproep voor de leden van de LAFV werden binnen
10 dagen ruim 60 foto's ingeleverd. De hier tentoongestelde selectie geeft een mooi beeld van de diversiteit die je ondanks het ogenschijnlijk simpele onderwerp kunt bereiken.
http://www.fotoexpositie.nl/exposities/lafv_boomsilhouetten_carousel.htmlWorld Press Photo 2021, tot 29 aug 

De flagship expositie van World Press Photo 2021, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam.

Nieuwe Kerk, Amsterdam

Women by Women, tot 29 aug
Een expositie over vrouwen door vrouwen

Kahmann Gallery, Amsterdam

De galerie is op afspraak geopend.


Ellen Thorbeckes China, 15 juni tot 12 sept
Deze zomer presenteert het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling Ellen Thorbeckes China, waarin foto’s en fotoboeken worden getoond van collectiefotograaf Ellen Thorbecke, gemaakt in China in de jaren dertig van de vorige eeuw. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een vrijgevochten vrouw die een unieke positie in de Nederlandse fotografie inneemt en toont een zeldzaam beeld van het dagelijks leven van het China van toen. De tentoonstelling wordt samengesteld door Ruben Lundgren. Hij woont sinds 2007 in Beijing en werkt daar als fotojournalist voor onder meer de Volkskrant en als onafhankelijk curator van Chinese fotografie.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

De Ander - 40 jaar Corbino tot 5 sept
In het kader van de jubileumeditie van het tweejaarlijkse fotofestival Apeldoorn Photo toont CODA Museum het eerste museale overzicht van Corbino (pseudoniem Cornelis Maarten Corbijn van Willenswaard) in de tentoonstelling De Ander. Uitgangspunt is zijn nieuwste boek, Corbino’s Bijbel, dat tegelijkertijd met de startdatum van de tentoonstelling verschijnt. In De Ander neemt Corbino bezoekers aan de hand van zeven hoofd-stukken uit het Oude Testament van zijn Bijbel mee in zijn verhaal.
Coda Museum, Apeldoorn
Borealis - Life in the Woods, tot 3 okt.

Fotograaf Jeroen Toirkens (1971) en journalist en televisiemaker Jelle Brandt Corstius (1978) hebben voor hun project Borealis de afgelopen vier jaar de bossen van de zogenaamde boreale zone bezocht. Deze boreale zone is een cirkel van voornamelijk naaldbossen, die zich uitstrekt over de noordelijke delen van Europa, Azië en Amerika

Fotomuseum Den Haag

Van onschatbare waarde - 200 jaar Naturalis, tot 31 okt

Fotograaf Raymond Rutting maakte speciaal voor de jubileumtentoonstelling van Naturalis een serie portretten. Hierin zijn 18 bekende of bijzondere Nederlanders te zien, samen met hun favoriete object.

Naturalis, Leiden


Fred Stein. Dresden, Parijs, New York. Fotograaf in ballingschap, tot 7 nov

Het Joods Historisch Museum presenteert deze zomer een grote overzichtstentoonstelling van de Duits-Amerikaanse fotograaf Fred Stein (1909-1967). Hoewel enkele van zijn portretten wereldberoemd zijn, raakte de fotograaf zelf na zijn dood in de vergetelheid. In de tentoonstelling Fred Stein. Dresden, Parijs, New York. Fotograaf in ballingschap zijn nu voor het eerst in Nederland bijna tweehonderd van zijn foto's te zien.

Joods Historisch Museum, Amsterdam 

Voor openingstijden raadpleeg de website:

Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen