Exposities en wedstrijden


Natuurgebied De Staart, tot 29 febr.
De Koniks en de Schotse Hooglanders zijn noodzakelijk om de natuurlijke vorm van het grasland te behouden. Alle foto's van de expositie zijn gemaakt door leden van de Werkgroep Natuurfotografie van de Vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).
Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, Oud-Beijerland.
Outside Fashion,  tot 8 maart.
Modefotografie van de studio naar exotische oorden (1900–1969) toont unieke vintage foto’s en tijdschriften tonen zeventig jaar evolutie in de modefotografie.
Huis Marseille, Amsterdam.
A tribute to Terry O'Neill, tot 21 mrt.
Terry O'Neill (1938-2019) is in november op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Londen. De galerie toont een selectie iconische zwart-wit portretten van filmsterren en artiesten uit met name de Swinging Sixties en Roaring Seventies.
Eduard Planting Gallery, Amsterdam.Town Country – Carlijn van Diepen, tot 22 maart
In 2018 fotografeerde Karlijn van Diepen ontelbare pleinen, bomen, steegjes en uithoeken in Amsterdam Nieuw-West. Door het maken van wandelingen, een praatje en een foto probeert zij erachter te komen hoe het is om in dit stadsdeel te leven.
Van Eesteren Museum, Amsterdam.Beautiful Square, tot 3 apr.
Een fotoarchief kan onverwachte schatten bevatten. Jacques Meijer ging in zijn archief naar zwart/wit opnamen zoeken die in beeldverhouding 1:1 passen.
Arti et Amicitiae, Amsterdam
De eerste foto van God, tot 26 apr.
Grote tentoonstelling van de levende legende Eddy Posthuma de Boer (1931). Deze generatiegenoot van Ed van der Elsken en Johan van der Keuken is een van de belangrijkste nog levende vertegenwoordigers van de humanistische fotografie in Nederland.
Fotomuseum Den Haag.Wright Morris – the home place, tot 25 apr.
Naast zijn schrijverschap wijdde Morris een korte periode in zijn leven aan de fotografie. Op bijzondere wijze legde hij de armoede en het verval in het Amerika van de jaren ’30 en ’40 vast.
Foam AmsterdamInsomnia, tot 5 mei,
Met Insomnia laat Annabel Oosteweeghel de wereld van de slapelozen zien. De duistere en verborgen wereld van de nacht, waarin de meesten van ons slapen maar 20 procent van de Nederlanders wakker is. De eenzaamheid, het woelen; nachtelijk lijden dringt zich aan je op in deze fotoserie.
Museum de Fundatie, Zwolle

Sanne Sannes – Extase, tot 10 mei.
Sanne Sannes (1937-1967) is bekend om zijn erotische fotoportretten. Uitsluitend vrouwen zijn daarbij het onderwerp; hij is geobsedeerd door hun erotische kracht. In zijn korte carrière als fotograaf legt hij intieme momenten dicht op de huid in grofkorrelige zwart-wit beelden vast.
Kunsthal RotterdamStrijd om het ijs – Rijzend Water - tot 10 mei.
De tentoonstelling Rijzend water van fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen is een wake-up call en belicht de wereldwijde en onomkeerbare gevolgen van de stijgende zeespiegel.
Het Scheepvaartmuseum, AmsterdamCarla van de Puttelaar – Artfully dressed, 9 febr. - 17 mei
Al meer dan vierhonderd getalenteerde vrouwen uit de internationale kunstwereld legde ze vast, gestoken in bijzondere kleding. Haar portrettenreeks Artfully dressed: Women in the Art World verenigt de persoonlijke verhalen van krachtige vrouwen in de kunst en haar voorliefde voor designerkleding.
Museum Jan Cunen, Oss

Sterke verhalen, tot 17 mei
Het Nederlands Fotomuseum verzamelt fotografie uit Nederland en bij de verzamelkeuze spelen verhalen een cruciale rol: het museum verzamelt geen losse foto’s, maar complete archieven of volledige fotoseries.
Nederlands Fotomuseum Rotterdam


Dossier Indië, tot 24 juni.
Het Wereldmuseum vroeg acteur en fotograaf Thom Hoffman als gastconservator. Hij verdiept zich al zo’n 25 jaar in de geschiedenis van “Nederlands-Indië”. De tentoonstelling laat zien hoe er door fotografen uit de negentiende eeuw bewust en onbewust een mythisch beeld van de kolonie werd gecreëerd. De vroegste foto’s schetsen een droombeeld van een prachtig Indië. Maar gaandeweg veranderen de foto’s van karakter en ontstaat er een scherper beeld van de maatschappelijke verhoudingen.
Wereldmuseum Rotterdam

Beyond the Image, Bertien van Manen & Friends, 29 febr.- 9 aug
In de tentoonstelling wordt iedere serie van Van Manen, in nauwe samenspraak met de fotografe zelf, gecombineerd met het werk van een andere fotograaf, veertien in totaal, waaronder Nan Goldin, Boris Mikhailov en Rineke Dijkstra.
Stedelijk Museum Amsterdam

Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen