Exposities en wedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen

12 x Erwin Olaf, tot 22 sept

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Het Rijksmuseum presenteert 12 x Erwin Olaf, daarin laat Olaf zijn foto's een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en is zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

Rijksmuseum  AmsterdamVoorbij de grenzen van de DDR, t/m 22 sept.
Het Duitse fotografenechtpaar Ute Mahler (1949) en Werner Mahler (1950) kijken naar het leven van de mens. Niet naar de wereldsterren, niet naar grootse glamoureuze of dramatische momenten in het menselijk leven, maar ze observeren de gewone mens die zijn leven lijdt in slaperige voorsteden en vergeten volksbuurten.
FotoMuseum Den Haag
Ed van der Elsken – Lust for life  tot 6 oktober
Dit wordt de eerste grote tentoonstelling ooit waarin het kleurenwerk van Ed van der Elsken centraal staat. Naast bekende foto’s bevat de tentoonstelling ook onbekend materiaal.
Nederlands Fotomuseum, RotterdamStadsgezichten Haarlem & Amsterdam t/m 12 okt.
In de expositieruimte van Kunstcenrtrum Haarlem is te zien hoe divers Amsterdam en Haarlem zijn verbeeld door Sander van Walsum, Welmoed Schmidt, Geert Lemmers, Christel Bouwmeester, Jeroen Hermkens, Michiel Campfens en de Haarlem Urban Sketchers. Op de tekeningen, foto’s, litho's en schilderijen zijn bekende maar ook minder in het oog springende gebouwen en stadsgezichten uit beide steden te zien.
Kunstcentrum Haarlem
Ik ben dertien t/m 13 okt.
De tentoonstelling ‘Ik ben dertien’ geeft een kijkje in de leefwereld van Rotterdamse dertienjarigen. In opdracht van het Rotterdamse Beeldfonds volgen fotografen Sanne Donders en Jet van Schie een half jaar lang een groep dertienjarigen op weg naar volwassenheid.
Kunsthal Rotterdam


I See You in Everything t/m 19 okt.
Het Nederlandse kunstenaarsduo Inez & Vinoodh toont een selectie van werken uit hun totale, indrukwekkende oeuvre.
The Ravestijn Gallery Amsterdam

On The Road-Music People, t/m 20 okt.
Met de serie On The Road laat fotograaf Han Ernest het leven van de muzikanten backstage zien. Niet de glamour staat centraal in deze documentaire serie, maar de vaak afgeleefde kleedruimtes, de voorbereidende bezigheden, de spanning voor de show aanvangt, het wachten…
DB Studio Utrecht

Out of Place, t/m 27 okt.
Bas Losekoot fotografeerde in negen wereldsteden mensen in de openbare ruimte. De beelden geven het universele karakter van de stadsmens weer.
Contour Gallery Rotterdam

Bitter Chocolate Stories  - tot 1 dec 

Op indringende wijze worden de verhalen van 15 kindarbeiders op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust in beeld gebracht.

De kinderen zijn geportretteerd in een geïmproviseerde fotostudio door een van de meest getalenteerde Afrikaanse fotografen van dit moment.

Tropenmuseum Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 
Portretten van het moderne leven, Berenice Abbott, tot 1 dec.
Abbott is een van de sleutelfiguren in de geschiedenis van de 20e-eeuwse fotografie. Haar werk sloeg een brug tussen de artistieke avant-garde op ‘het oude continent’ en de opkomende kunstscene in het New York van de jaren twintig en dertig.
Huis Marseille, Amsterdam
Brassaï, tot 4 dec.
Brassaï (1899-1984) maakte talloze iconische beelden van het Parijse leven in de jaren 30. Hij stond bekend om zijn nachtelijke beelden van de stad, maar hij fotografeerde ook de high society, het ballet, de opera en de intellectuelen - waaronder zijn vrienden en tijdgenoten als Pablo Picasso, Salvador Dalí en Henri Matisse.
Foam, Amsterdam


 The White Blouse, tot 5 jan
Fotograaf Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier maakte een serie van 75 portretten van vrouwen en mannen, volwassenen en kinderen, bekenden en onbekenden, allen in of met de ruim honderd jaar oude kanten blouse die ooit toebehoorde aan haar oudtante.
Singer Museum Laren

 

Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden