Exposities en wedstrijden

Rechtermuisknop uitschakelen

Act of Nature, t/m 20 juli
Na tien jaar is de wereldberoemde Amerikaanse fotograaf David LaChapelle terug in de galerie om zijn meest recente werk te laten zien. In 2018 organiseerde het Groninger Museum een imposante overzichtstentoonstelling.
Reflex Amsterdam
Streeteye, tot 27 juli
De leden van Facebookgroep Streeteye exposeren hun mooiste foto's van de afgelopen twee jaar. De groep bestaat uit circa 80 leden die allemaal hun eigen kijk op het straatleven hebben.
Huis Kinesis, DelftDeana Lawson, tot 1 september

Lawsons fotografie wordt vaak omschreven als 'highly staged', niet omdat het werk geënsceneerd overkomt, maar omdat geen enkel detail aan het toeval wordt overgelaten. Alle outfits, objecten, accessoires en interieurstukken dragen bij aan een scène die een verhaal vertelt.

Huis Marseille, AmsterdamEd van der Elsken – Lust for life 24 mei tot 6 oktober
Dit wordt de eerste grote tentoonstelling ooit waarin het kleurenwerk van Ed van der Elsken centraal staat. Naast bekende foto’s bevat de tentoonstelling ook onbekend materiaal.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam


Carla Kogelman, t/m 1 september
Drie verdiepingen, drie fotoseries, drie gezinnen. Het werk van fotograaf Carla Kogelman neemt in Nederland een bijzondere positie in. Haar series van kinderen zijn uniek en laten hun leefwereld van binnenuit zien. We zien ze thuis, aan het spelen, op vakantie, met vriendjes of in de setting van het gezin.
Stadsmuseum HarderwijkSilver Lake Drive, 4 september
In 2012 won de Amerikaanse kunstenaar Alex Prager (1979, Los Angeles) de Foam Paul Huf Award voor haar serie Compulsion. Na 7 jaar is Prager terug in Foam met een omvangrijke tentoonstelling.
Het werk van Prager wortelt in de fotografische traditie van William Eggleston, Diane Arbus en Cindy Sherman.
Foam, AmsterdamJubileumtentoonstelling FC'59 Delft, 21 juni - 13 sept
De 2e jubileumtentoonstelling in het jaar dat Fotoclub FC'59 60 jaar bestaat, zal op vrijdag 21 juni worden geopend met 28 grote fotopanelen van maar liefst 2,45 meter breed voor de eeuwenoude muren rond de Oude Kerk in Delft.

Oude Kerk Delft

12 x Erwin Olaf, 3 juli t/m 22 sept

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Het Rijksmuseum presenteert 12 x Erwin Olaf, daarin laat Olaf zijn foto's een dialoog aangaan met de Nederlandse schilderkunst en is zijn werk voor het eerst te zien naast dat van zijn voorbeelden.

Rijksmuseum  Amsterdam

Bitter Chocolate Stories - Tropenmuseum Amsterdam - tot 1 dec 2019

Op indringende wijze worden de verhalen van 15 kindarbeiders op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust in beeld gebracht.

Er werken meer dan 2 miljoen kindarbeiders op de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust. Tienduizenden kinderen zijn slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel voor de productie van cacao. Wie zijn deze kinderen en waarom werken ze daar? Vijftien van hen vertellen in BITTER Chocolate Stories hun verhaal: Bassirou, Valerie, Augustin, Sarata, Mohamed, Cedric, Ghislain, Issaka, Bèbè, Kassoum, Laeticia, Alexis, Cathérine, Josias en Edyon.

De kinderen zijn geportretteerd in een geïmproviseerde fotostudio door een van de meest getalenteerde Afrikaanse fotografen van dit moment: Joana Choumali uit Ivoorkust. De Nederlandse journalist Marijn Heemskerk interviewde hen. Daarnaast schreef zij een aantal achtergrondverhalen. Deze context geeft samen met infographics inzicht in de geschiedenis van de cacaoproductie, in de sociaal-economische positie van boeren in West-Afrika en in de initiatieven die zijn ondernomen om kinderarbeid tegen te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijden

 

Hou de volgende sites in de gaten als je wilt meedoen aan een leuke wedstrijd.

(voor links: ga met de muis over de titel van de wedstrijd)

 

Roots - iedere maand een nieuw thema

 

Digifotopro - iedere maand een nieuw thema.

 

Natuurmonumenten – iedere maand een prijs voor de beste landschaps en planten & dieren foto

 

NRC – iedere maand een nieuw thema.

 

Footo.nl - elk maand een nieuw thema

 

Zuid-Hollands Landsschap - wisselende thema's


Meer fotowedstrijden