Vanuit de luie stoel

Filmpjes en tips die je verder helpen

Elliott Erwitt

Elliott Erwitt werd geboren (1928) in een Joodse, van oorsprong Russische familie in Parijs. In 1938 vertrok het gezin naar Milaan, om een jaar later te emigreren naar de Verenigde Staten, op de vlucht voor het fascisme. Hij studeerde film aan de The New School te New York en ontmoette in 1952 de beroemde fotografen Robert Capa en Edward Steichen, waarna hij besloot fotograaf te worden.

Dear Agatha

Fotografe Bieke Depoorter lanceert een nieuw fotoboek. Het boek is het sluitstuk van een verhaal over een unieke samenwerking én vriendschap tussen de fotografe en Agata: een danseres die ze ontmoette in een Parijse stripclub. Het concept van het boek is uniek: aan de hand van verzegelde pagina’s met alternatieve verhalen, maakt Bieke Depoorter duidelijk dat wat je ziet, niet noodzakelijk is wat het lijkt...

Im Wald

Korte impressie (plm 10 minuten) over het nieuwe project van Erwin Olaf, Im Wald

Ernst Haas

Painter in a Hurry

Fotograferen in de stijl van Rembrandt met Gemmy

10 foto-ideeën om thuis uit te proberen.

Hoe maak je foto's in de stijl van  Rembrandt? Jeroen de Jong legt uit wat je hiervoor in PhotoShop moet doen.

In PhotoShop kun je een foto veranderen in een schets zoals Rembrandt die maakte. Uitleg met voorbeeld van Jeroen de Jong.

Minimalistische landschapsfoto's
Mads Peter Iversen geeft een korte inleiding over minimalisme in historische context en hoe dit kan worden gebruikt in de fotografie. Vervolgens geeft hij suggestie voor 5 stappen die je kunt zetten om tot mimalistische landschapsfotografie te komen.

Fotograaf Adrian Sommeling laat zien hoe hij een foto maakte waarbij het lijkt alsof hij met zijn zoon in een Aston Martin door IJsland rijdt. De foto van de auto is gemaakt in een studio, evenals de foto van hemzelf en van zijn zoon. Het landschap is wel in IJsland gefotografeeerd.


Irish Summers’ door de bekende Belgische Magnum fotograaf Harry Gruyaert (°1941). Een selectie van foto’s die hij maakte in Ierland in de periode 1983-1984.

Rechtermuisknop uitschakelen