Vanuit de luie stoel

Filmpjes en tips die je verder helpen

Aan tafel met Tessa Posthuma de Boer   (wachten hoeft niet; je kunt doorspoelen naar het begin van het gesprek)

Im Wald

Korte impressie (plm 10 minuten) over het nieuwe project van Erwin Olaf, Im Wald

Ernst Haas

Painter in a Hurry

Olya Ivanova

Geboren in Moskou in 1981. Olya Ivanova‘s werk werd uitgelicht in een aantal tentoonstellingen en is te vinden in museumcollecties. De jonge fotograaf zoekt naar het vastleggen van essentie van Rusland en de mensen.

Fotograferen in de stijl van Rembrandt met Gemmy

10 foto-ideeën om thuis uit te proberen.

Hoe maak je foto's in de stijl van  Rembrandt? Jeroen de Jong legt uit wat je hiervoor in PhotoShop moet doen.

In PhotoShop kun je een foto veranderen in een schets zoals Rembrandt die maakte. Uitleg met voorbeeld van Jeroen de Jong.

Minimalistische landschapsfoto's
Mads Peter Iversen geeft een korte inleiding over minimalisme in historische context en hoe dit kan worden gebruikt in de fotografie. Vervolgens geeft hij suggestie voor 5 stappen die je kunt zetten om tot mimalistische landschapsfotografie te komen.

Fotograaf Adrian Sommeling laat zien hoe hij een foto maakte waarbij het lijkt alsof hij met zijn zoon in een Aston Martin door IJsland rijdt. De foto van de auto is gemaakt in een studio, evenals de foto van hemzelf en van zijn zoon. Het landschap is wel in IJsland gefotografeeerd.


Irish Summers’ door de bekende Belgische Magnum fotograaf Harry Gruyaert (°1941). Een selectie van foto’s die hij maakte in Ierland in de periode 1983-1984.

Rechtermuisknop uitschakelen