De vakantiefoto's van Thérèse Obers

Op clubavonden kan er wel eens enigszins denigrerend worden gesproken over vakantiesfoto's. Er wordt dan bedoeld dat het eigenlijk kiekjes zijn die op een clubavond niet thuis horen. Maar wat nu als je een vakantie gebruikt om juist aan één project te werken? Dat je dan bijzondere landchapsfoto's maakt of portretten van mensen die je anders niet ontmoet? Gebruiken die je in eigen land niet ziet. Speelse objecten, markten, noem maar op. Dit soort foto's kunnen de leden van Alphoto hier in de vakantiemaanden tonen.

De derde ronde is voor Thérèse Obers


Klik op een foto voor een vergroting  - reageer via de link onderin

Toelichting van Thérèse Obers:


In het Zuid-Westen van Spanje, ongeveer 70 km. ten noordwesten van Sevilla, ligt het mijnbouwplaatsje Nerva aan de Rio Tinto. Deze rivier begint in de Sierra Morena en stroomt over een lengte van 100 km. naar de Golf van Cadiz, waar zij nabij Huelva in zee uitmondt.
Als resultaat van de mijnbouw is de rivier zwaar vervuild door het delven van ijzer, zilver en koper, wat het water en het landschap een surrealistisch karakter geeft.
In de rivier leven bacteriën die het wateer een dieprode kleur bezorgen.
De ruigheid van het gebied, de kleurenpracht evenals de structuren en abstracties in het landschap vind ik erg fascinerend.Wilt u a.u.b. in het reactievenster uw e-mail adres invullen? Leden van Alphoto kunnen volstaan met hun naam. Hun mailadres is al bij ons bekend.

Rechtermuisknop uitschakelen