Nieuwsberichten

Laatste nieuws

Natuurfotograaf Theo Bosboom bij Alphoto in Parkvilla

1 augustus 2022.

Fotograaf Theo Bosboom, gespecialiseerd in natuur en  landschappen, komt op zondag 6 november op uitnodiging van  fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk. 

Bosboom gaf in 2013 zijn baan als advocaat op om zich volledig  aan landschaps- en natuurfotografie te kunnen wijden.  Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd als vernieuwend  en creatief fotograaf, die keer op keer zijn publiek weet te  verrassen. Hij werkt voor toonaangevende tijdschriften als  National Geographic, GEO, Outdoor Photography en BBC Wildife  Magazine en valt regelmatig in de prijzen bij prestigieuze  fotowedstrijden als de Zilveren Camera en Wildlife Photographer of the Year. Begin dit jaar viel hij bij de Zilveren Camera  tweemaal in de prijzen. Hij werd met een serie onderwaterfoto’s  na de overstromingen van 2021 tweede in de sector Natuur en  Wetenschap en met een foto van de Fagradalsfjallvulkaan in  IJsland behaalde hij een derde prijs in dezelfde categorie voor  losse foto’s. 

Fotografie is voor Theo Bosboom een perfecte mix tussen het  verkennen van de natuurlijke wereld, creatieve expressie en  dicht bij de natuur zijn. Hij hoopt dat zijn beelden en fotoseries  kunnen bijdragen aan meer respect en waardering voor de natuur. In zijn werk richt hij zich alleen op Europa, omdat hij wil  aantonen dat dit continent veel meer wilde natuur te bieden  heeft dan mensen vaak denken. 

Tijdens zijn presentatie zal Bosboom veel van zijn werk laten  zien en hij vertelt over zijn drijfveren en werkwijze. Daarbij komen zowel ruige buitenlandse bestemmingen als IJsland en de  Atlantische kust van Europa aan bod, als de natuur in eigen land.  Na afloop bestaat de mogelijkheid om de fotoboeken van Bos boom in te zien en een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Het optreden van Theo Bosboom past in het streven van  Fotoclub Alphoto om jaarlijks een Nederlandse topfotograaf  voor te stellen aan een breed publiek. Deze opzet maakt deel uit  van het samenwerkingsverband dat Alphoto met Parkvilla is  aangegaan. Theo Bosboom is de vijfde fotograaf die in dit kader  over zijn werk komt vertellen. Sacha de Boer, fotograaf des  Vaderlands Dirk van der Burg, Ilvy Njiokiktjien en Klaasjan van  der Weij gingen hem voor. 

De fotolezing van Theo Bosboom begint om 15.00 uur.  De toegangsprijs bedraagt € 12,50, inclusief consumptie. Kaarten kunnen online worden gekocht op:  https://www.parkvilla.nl.